3 tips til at undgå stress

Svøming er verdens bedste motionsform

Der er ikke særligt mange, som tænker på svømning som motionsform. Men det er en STOR fejltagelse. For svømning er både god for hjertet, ledene, forbrænder en masse energi og fedt og så er det faktisk virkelig sjovt!. Det er værd at tænke over, nu hvor julen og dens mange søde sager står for døren..

Prøv det bare en gang, og du vil blive forelsket fra starten!

For svømning er en helt fantastisk sport, og det syntes over 100.000 tusindere andre danskere også. Men udover at det er sjovt, så er det faktisk også rimeligt farligt ikke at kunne svømme bare lidt. For med over 10 drukneulykker hvert år og vand hele vejen rundt omkring Danmark, så vil det være en god sikring, for dig hvis du kunne svømme.

Ved svømning forbrænder man alt!
Hvor man ved mange andre sportsaktiviter og motionsformer forbrænder man kun energi et sted fra kroppen. Men ved svømning forbrænder man hele kroppen! Hele kroppen er i gang når man svømmer, og man forbrænder derfor både fedt fra benene, maven, armene og såmænd også sidelårene. Udover det forbrænder man faktisk dobbelt så meget ved at svømme i moderat tempe, som hvis man løb i moderat tempo. Det viser lidt hvor godt og effektivt svømning er, så hvis du vil se gode og solide resultater, så prøv svømning!

Er svømning ikke kedeligt?
Man svømmer jo bare frem og tilbage og frem og tilbage. Sådan ser mange på svømning, og det forstår man godt. For det gør man vitterligt.

Men der er masser af muligheder for at gøre træningen sjovere. Istedet for altid at svømme brystsvømning eller crawl, så kunne man prøve at svømme noget rygcrawl eller den svære Fly ). Eller også kunne man svømme ben med plade, svømme hurtigt også langsomt eller bruge fins, snorkel og pullboy. Mulighederne er uendelige.

Og så koster det ingenting at komme i gang med. Bare få fat i et par badebukser eller badedragt og et håndklæde, også burde du være klar til at svømme en tur. Vil du så undgå vand i øjnene, kan et par svømmebriller anbefales kraftligt. Det gør det MEGET dejligere at svømme. Derudover behøver du egentligt ingenting. Så er det bare i gang.

Godt til ledsmerter
Svømning er både en af bedste motionsformer, når det gælder udbytte, men faktisk også når det gælder helbred. For i svømning er belastningen til led osv. meget lavere, end når du f.eks. løber en tur. Dette skyldes at man ved svømning, er vægtløs fordi man er i vand. Dermed bliver ens led ikke belastet i nogen grad. Udover at ledene skånes ved svømning, så er det også rigtig godt til hjertet og motionen. Svømmer man 1. gang ugentligt forlænges et liv med op til 2 år, hvilket altid er noget.

Så skynd dig bare at komme igang med svømning. Det er en ren win-win situation 😉

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 tips til at undgå stress