Rullegardiner – også om vinteren

Arbejdsskader – uheldige og uønskede

Arbejdsskader er uheldige og uønskede, men er en uundgåelig del af erhvervslivet. Virksomhederne kan tage mange forskellige midler i brug for at prøve at undgå arbejdsskader, men det er så vidt et begreb, at det aldrig rigtig kan undgås.

Har du været ude for en arbejdsskade, er det ofte en lang og sej kamp at komme tilbage på arbejdet – der er mange aspekter af dig selv, der skal arbejdes med, før du er parat til at sætte dine ben på arbejdspladsen igen.

 

Behandling og genoptræning
Som det allerførste skal du naturligvis overkomme skaden fysisk. Hvis du stadig har fysiske problemer, giver det sig selv, at det ikke er muligt for dig at arbejde. Den rigtige behandling afhænger af skaden, og der kan endda muligvis være brug for operationer. Mange har også brug for at besøge tandlægen i forbindelse med en arbejdsskade, så mangler du en tandlæge i København, kan du læse mere om Adenta her.

En anden vigtig del af processen for at overkomme de fysiske skavanker er genoptræningen. Her vil du ofte have et forløb med en kiropraktor eller en fysioterapeut, der giver dig øvelser, der kan få dig på den rette kurs igen uden at risikere yderligere skader.

Det mentale aspekt
Der er ofte rigtig meget fokus på den fysiske del af at overkomme en arbejdsskade, og faktisk er der så meget fokus på det fysiske, at det mentale ofte bliver glemt. Men det mentale aspekt kan altså ikke bare fejes under måtten, for det fylder som oftest rigtig meget hos dem, der har været ude for en arbejdsskade. Det kan være grænseoverskridende og angstprovokerende at skulle vende tilbage til det sted og det erhverv, hvor du først kom til skade, og dermed er det også en rigtig god ide at have en terapeut eller psykolog med ind over, for at sikre, at det ikke går for hurtigt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rullegardiner – også om vinteren